IN MEMORIAM

Heikki Viita 29.4.1945 – 9.6.2023

Turun Seudun Eteläpohjalaisia kohtasi suruviesti, kun meidät tavoitti 9.6.2023 tieto, että yhdistyksemme pitkäaikainen aktiivinen toimija ja entinen puheenjohtaja Heikki Viita oli menehtynyt tapaturmassa saamiinsa vammoihin.

Heikki oli syntynyt Asikkalassa, jossa hänen isänsä oli ilmavoimien palveluksessa. Perhe muutti Asikkalasta Tampereelle, josta tuli Heikille lapsuuden ja nuoruuden kotikaupunki. Hän kävi koulunsa Tampereella ja valmistui Tampereen teknillisestä oppilaitoksesta teknikoksi.

Asevelvollisuuden suorittamisen jälkeen hän jäi ilmavoimien palvelukseen, jossa sai erikoisupseerin koulutuksen. Pitkäaikaiseksi työpaikaksi tuli koelentue Kuoreveden Hallissa.

Teknikkokapteenina eläkkeelle jäätyään hän muutti Naantaliin.
Hän oli sosiaalisesti aktiivinen ja tunnollinen henkilö, joka sai uudella asuinpaikallaan nopeasti uusia ystäviä ja monia luottamustehtäviä.

Yleisurheilu ja koripallo olivat hänelle tärkeitä harrastuksia. Myöhemmällä iällä hän oli monissa yleisurheilukilpailuissa toimitsijana.

Juuriltaan hän oli vahvasti eteläpohjalainen, josta hänen vanhempansa olivat kotoisin. Hän piti loppuun asti yhteyttä Ylistarossa asuviin sukulaisiinsa.

Häntä jäivät kaipaamaan tytär Kirsi-Maarit perheineen ja elämänkumppani Tuulikki.